• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy
Węglowodany36g
Białko9g
Tłuszcze64g
Wartość energetyczna3190kJ/760kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA OK. 10-15 PORCJI CZAS OK. 120 MIN    

Panna Cotta MEGGLE 1l
kakao 5 łyżek
płatki lub wiórki czekoladowe  

Wymieszaj 1l schłodzonej Panna Cotta na gładką masę i dosyp 5 łyżeczek kakao. Następnie rozłóż na miseczki do deserów i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny – Gotowe!

Uwaga: Dla uzyskania bardziej intensywnego smaku można dodać więcej kakao lub kawałki czekolady. Udekoruj płatkami lub wiórkami czekoladowymi.

Pyszny i łatwy do przyrządzenia deser w zaledwie 5 kroków!

  • Podgrzej do ok. 40-50 °C do uzyskania płynnej konsystencji
  • Nalej do małych foremek i odstaw w temperaturze pokojowej na ok. 10−20 min
  • Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny
  • Wyjmij z foremek
  • I udekoruj wedle uznania
  • Dla smaku i dekoracji, na wierz można dodać bitą śmietankę Laura

 

Uwaga: Jeśli nie zużyjesz na raz całego opakowania, zamróź resztę i odmróź kiedy będziesz potrzebować (nie wolno zamrażać i odmrażać kilkakrotnie).

INNE PRZEPISY

Krem z cukinii z imbirem i curry Krem paprykowo-pomidorowy z tymiankiem
« Powrót do poprzedniej strony