• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Kruche babeczki z bitą śmietaną

Kruche babeczki z bitą śmietaną

SKŁADNIKI NA OKOŁO 4 PORCJE CZAS OK. 50 MIN    

Ciasto:  
Mąka 250g
Masło Meggle 100-120g (5-7 łyżek)
Cukier puder 60g
Żółtka jajka 3-4szt.
Nadzienie:  
Krem do ubijania Meggle Creme Decore 200g
Cukier puder 40g
Wanilia 1/2 laski
Masło do wysmarowania foremek  

INNE PRZEPISY

Krem karmelowy Gruszki w sosie mlecznym

Sposób przygotowania

  • Masło Meggle posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtka, zagnieść ciasto i pozostawić je w chłodnym miejscu do oziębienia.
  • Foremki na babeczki wysmarować masłem.
  • Ciasto rozwałkować na grubosć około 1/2 cm, a następnie przenieść na ustawione obok siebie foremki.
  • Przyskając palcami, wlepić ciasto w foremki.
  • Foremki z ciastem ustawić na blasze i piec do uzyskania jasnożółtego koloru, następnie lekko ostudzić i wyjąć.
  • Śmietankę ubić z cukrem pudrem i roztartą wanilią.
  • Napełnić kremem wystudzone babeczki, ułożyć na szklanym półmisku.
  • Podawać przybrane konfiturą, owocami lub drobnymi słodkościami (czekoladki, żelki, draże, wiórki kokosowe, wiórki czekoladowe itp.)
« Powrót do poprzedniej strony