• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

SKŁADNIKI NA OKOŁO 2 PORCJE CZAS OK. 50 MIN    

Kasza jaglana 150g
Mleko 500ml
Jabłka 500g
Masło Meggle 30g
Cukier 80g
Bułka tarta (do formy) 20g
Meggle Krem Patisserie 70g
Cukier puder 1 Łyżka
Cukier waniliowy ok. 10g
Sól, skórka z pomarańczy, bita śmietana Laura  

INNE PRZEPISY

Lody z pomarańczami i brzoskwiniami Lody truskawkowe z bitą śmietaną

Sposób przygotowania

  • Mleko zagotować z częścią cukru i masła.
  • Kaszę opłukać, połączyć z gorącym mlekiem, zagotować.
  • Umyć, obrać jabłka, a następnie rozetrzeć je na tarce o dużych otworach i posłodzić.
  • Kaszę zmieszać z jabłkami lub przekładać je warstwami w firmie wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą (na dnie ułożyć warstwę kaszy, a następnie przekładać na przemian z jabłkami tak aby na wierchu również była warstwa kaszy).
  • Całość polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku.
  • Ochłodzony krem Meggle Patisserie ubić z kurem pudrem i cukrem waniliowym lun zmiksować.
  • Zapieczoną kaszę wyłożyć na okrągły półmisek.
  • Danie podawać przybrane świerzymi owocami lub konfiturami z bitą śmietaną Meggle Laura.
« Powrót do poprzedniej strony