• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Krem z cukinii z imbirem i curry

Krem z cukinii z imbirem i curry

SKŁADNIKI NA OK. 10 PORCJI CZAS OK. 30 MIN    

cukinia pokrojona w kostkę (świeża) 800g
cebula pokrojona w kostkę (świeża) 150g
imbir pokrojony drobno w kostkę 50g
masło 100g
bulion 1l
MEGGLE Creme Patisserie niesłodzony (można zastosować także Creme Dual, Creme Cuisine lub Creme Dual Light)
250ml
ser topiony 200g
curry 2 szczypty
świeże, duże ząbki czosnku 5
limonka (sok) 1/2

Ten przepis może być wykonany również bez dodatku soku z limonki

INNE PRZEPISY

Krem paprykowo-pomidorowy z tymiankiem Pikantny krem z dyni

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • W pierwszej kolejności należy powoli i delikatnie zagotować pokrojone w kostkę cukinię z cebulą i imbirem w maśle.
  • Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i nadal gotować.
  • Na koniec za pomocą blendera należy dokładnie wymieszać wszystkie składniki i dodać przyprawy.
« Powrót do poprzedniej strony