• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Omlet z jabłkami

Omlet z jabłkami

SKŁADNIKI NA OKOŁO 2 PORCJE    

Jajka 4 szt.
Meggle Creme Patisserie Dual 20g
Masło Meggle 40g
Jabłka 2 szt.
Cukier 40g
Wanilia 1/3 laski
Sól  
Żółtko jajka 1 szt. (do posmarowania omletu)
Czekolada 20g (do posypania)

INNE PRZEPISY

Porzeczki w galaretce z bitą śmietaną Ciasto z gruszkami „Helena”

Sposób przygotowania

  • Umyte jabłka obrać, zetrzeć, a następnie poddusić z częścią masła oraz roztartą z cukrem wanilią.
  • Umte jajka wybić i dokładnie rozmieszać z kremem Meggle Creme Patisserie Dual, posolić wlewać na rozgrzany na patelni tłuszcz, usmażyć na małym ogniu, nie mieszając, do lekkiego ścięcia masy.
  • Nałożyć na jedną połowę masy podduszone jabłka, a następnie nakryć je drugą połową masy.
  • Omlety (4-5 sztuk) ułożyć w ogniotrwałym półmisku wysmarowanym masłem, posmarować je rozmieszanym żółtkiem, posypać startą na wiórki czekoladą i na kilka minut wstawić do gorącego piekarnika.
  • Omlety podawać w gorącym naczyniu, w którym były zapiekane.
« Powrót do poprzedniej strony