• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Porzeczki w galaretce z bitą śmietaną

Porzeczki w galaretce z bitą śmietaną

SKŁADNIKI NA OKOŁO 2 PORCJE CZAS OK. 40 MIN    

Porzeczki czerwone 200g
Porzeczki czarne (mogą być też maliny) 150g
Woda 750ml
Cukier 80-100g
Żelatyna w proszku 20-30g
Bita śmietanka Laura 250g

INNE PRZEPISY

Ciasto z gruszkami „Helena” Bomba ryżowa Regina

Sposób przygotowania

  • Porzeczki opłukać, usunąć szypułki, wycisnąć z nich sok w płóciennym woreczku lub sokowirówce.
  • Przecier zagotować z wodą, odcedzić, a następnie połączyć z sokiem i wymieszać.
  • Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody i zagotować.
  • Żelatynę dodać do przecieru z sokiem
  • Pozostałe porzeczki (czarne) lub maliny, opłukać, osączyć i ułożyć w pucharkach.
  • Przygotowanym płynem zalać owoce, a następnie zastudzić.
  • Do przygotowanych owoców dodać bitą śmietanę Laura
« Powrót do poprzedniej strony