• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Sernik z biszkoptami

Sernik z biszkoptami

Składniki na około 4-6 porcji CZAS OK. 3 GODZ    

Biały ser, tłusty 500g
Masło Meggle 50g
Jajka 3-4szt.
Cukier puder 100g
Wanilia lub cukier waniliowy 1/2 laski (wanilia) lub 1 porcja (cukier waniliowy)
Bakalie (rodzynki, migdały, orzechy) 150g
Skórka z pomarańczy  
Otarta skórka z cytryny  
Biszkopty podłużne 250g

INNE PRZEPISY

Tort pischinger Melba z ananasem

Sposób przygotowania

  • Przygotować bakalie: rodzynki umyć, osączyć
  • Migdały sparzyć, obrać, pokroić, wyłuskać i posiekać orzechy, pokroić smażoną skórkę z pomarańczy
  • Ser zemleć lub przetrzeć
  • Masło Meggle rozetrzeć w misce
  • Umyte jajka wybić, oddzielając żółtka od białek
  • Do utartego masła dodawać usierając ser, żółtka, część cukru, pokrojoną i utartą wanilię lub cukier waniliowy
  • Ucierać do momentu uzyskania jednolitej, puszystej masy
  • Masę serową można też zmiksować
  • Ubić pianę z białek z pozostałym cukrem
  • Do utartej masy serowej dodać pianę i część bakalii, lekko wymieszać
  • Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami, nałozyc w środek warstwę przygotowanej masy, następnie warstwę biszkoptów i znowu sera
  • Wygładzić, przybrać pozostałymi bakaliami
  • Gotowy sernik wstawić na 2 godziny do lodówki
  • Wyjąć z tartownicy i przełożyć na szklany, płaski talerz
  • Sernik podawać wyporcjowany
« Powrót do poprzedniej strony