• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Tort pischinger

Tort pischinger

Składniki na około 4-6 porcji CZAS OK. 50 MIN    

Masa  
Czekolada lub kakao 100g (czekolada) lub 50g (kakao)
Cukier 80-100g
Masło Meggle 20g
Meggle Creme Patisserie 80-100g
Orzechy włoskie 100g
Andruty okrągłe 10szt.
Polewa  
Czekolada lub kakao 80g (czekolada) lub 20g (kakao)
Meggle Creme Patisserie 60g
Cukier 40g

INNE PRZEPISY

Melba z ananasem Małe ciasteczka warzywne z masełkiem

Sposób przygotowania

  • Czekoladę rozbić lub użyć kakao, dodać cukier, Meggle Creme Patisserie oraz masło Meggle, wymieszać i zagotować
  • Dobrać obrane, zmielone orzechy i gotować do uzyskania gęstej masy
  • Przestudzić i smarować andruty układając jeden na drugim, brzegi tortu wyrównać
  • Czekoladę lub kakao na polewę rozpuścić w naczyniu na małym ogniu
  • Wymieszać z Meggle Creme Patisserie i dalej podgrzewać, aż powstanie gęsta masa
  • Gorącą polewą oblać tort i postawić go w chłodnym miejscu
  • Podawać ochłodzony, wyporcjowany
« Powrót do poprzedniej strony