• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Melba z ananasem

Melba z ananasem

SkŁADNIKI NA OKOŁO 5 PORCJI CZAS OK. 15 MIN    

Lody śmietankowo-waniliowe 500g
Meggle Creme Patisserie 150g
Cukier puder 40g
Ananas z puszki (plastry) 5 szt.
Konfitura (z truskawek lub wiśni) 1-2 Łyżki
Bita śmietanka w aerozolu Meggle Laura  

INNE PRZEPISY

Małe ciasteczka warzywne z masełkiem Medaliony z indyka z sosem holenderskim z limetką

Sposób przygotowania

  • Meggle Creme Patisserie ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę
  • Ubity krem nałożyć do 5 pucharków
  • Na każdej porcji położyć plaster ananasa (lekko nadkrojonego w kilku miejscach aby można go było łatwo przekroić łyżeczką)
  • Na ananasie uformować oformować stożek z bitej śmietany, a następnie przybrać konfiturą lub świeżymi owocami. Melbę można polać również małą ilością likieru
  • Podawać z drobnymi ciasteczkami

 

« Powrót do poprzedniej strony