• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Małe ciasteczka warzywne z masełkiem

Małe ciasteczka warzywne z masełkiem

SKŁADNIKI NA OKOŁO 4 PORCJE CZAS OK. 30 MIN    

Masło MEGGLE 25g
Jajka 4 szt.
Mleko 4 łyżki
Ser starty Gruyère 100g
Cebula 1 szt.
Papryka czerwona 2 strąki
Cukinia 400g
Pomidory 4 szt.
Sól morska, pieprz (z młynka)  

INNE PRZEPISY

Medaliony z indyka z sosem holenderskim z limetką Spaghetti w maśle cytrynowym z krewetkami

Sposób przygotowania

  • Cukinię umyć i pokroić w małe kawałki.
  • Strąki papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
  • Pomidory włożyć na 30 sekund do wrzątku, potem przelać zimną wodą, oskórkować, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
  • Cebule obrać i drobno posiekać.
  • 25 g masła MEGGLE stopić na patelni i wrzucić warzywa.
  • Dusić, doprawić pieprzem i solą.
  • Jajka z mlekiem zmieszać i roztrzepać, dodając starty ser Gruyère.
  • Dodać warzywa, dobrze wymieszać i przelać do małych foremek ciastkowych.
  • W podgrzanym do 200°C piekarniku piec w kąpieli wodnej przez około 30 minut.
« Powrót do poprzedniej strony