• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Krem paprykowo-pomidorowy z tymiankiem

Krem paprykowo-pomidorowy z tymiankiem

SKŁDNIKI NA OK. 10 PORCJI CZAS OK. 40 MIN    

cebula 0,2kg
ząbek czosnku 2
masło MEGGLE Extra 50g
świeża papryka (czerowna, żółta, zielona) 0,7kg
MEGGLE Creme Cuisine do gotowania 0,2l
tymianek 1 pęczek
bulion 0,5l
pomidory w puszce 1,5l
cukier  1 łyżeczka
sól, biały pieprz  

INNE PRZEPISY

Pikantny krem z dyni Medaliony wołowe w maśle ziołowym z bagietką

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Pokrojoną w kostkę cebulę wraz z posiekanym drobno czosnkiem, wrzucić do rondla i podsmażyć na maśle MEGGLE, aż do zeszklenia. W międzyczasie wyjąć pestki z papryki, którą następnie piec w piekarniku przez około 10 minut, w temperaturze 200 °C.
  • Wyjąć paprykę z pieca, umieścić ok. 200g na osobnym talerzyku. Resztę papryki wymieszać z cebulą w rondlu.
  • Następnie dodać 100ml MEGGLE Creme Cuisine do gotowania oraz liść tymianku. Dodaj bulion warzywny, pomidory z puszki wraz z sokiem i pozostawić wszystko na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodać sól, biały pieprz i cukier dla smaku.
  • Przelać i przetrzeć całość za pomocą miksera, a następnie dodać odłożone na talerzyku kawałki papryki, które posłużą jako ozdoba.
  • Przelać zupę do misek. Dla uzyskania lepszego efektu wizualnego, wykorszystując MEGGLE Creme Cuisine, można narysować dowolny kształt na wierzchu zupy.
« Powrót do poprzedniej strony