• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Rollsy z kurczaka pod kołderką z parmezanu i szynki Serrano na sałatce antipasti

Rollsy z kurczaka pod kołderką z parmezanu i szynki Serrano na sałatce antipasti
Węglowodany16g
Białko56g
Tłuszcze17g
Wartość energetyczna1840 kJ / 440 kcal

SkŁADNIKI NA OKOŁO 4 PORCJE CZAS OK. 35 MIN    

Cebula 2 szt.
Czosnek 1 ząbek
Marchew 250g
Cukinia 300g
Papryka żółta i czerwona 2 duże strąki
Masło MEGGLE 4 łyżki
Cukier 2 łyżki
Ocet balsamiczny 3 łyżki
Filet z kurczaka 4 x 180g
Ser parmezan ok. 80g
Szynka Serano ok. 12 plastrów
Sól, pieprz, oregano do dekoracji  

INNE PRZEPISY

Warzywa z pieca z puree ziemniaczano-selerowym Legumina z kaszy manny na gorąco

Sposób przygotowania

  • Cebule i czosnek obrać i drobno pokroić. Marchew obrać i pokroić w talarki.
  • Cukinię umyć, oczyścić i pokroić w krążki. Paprykę pokroić w ćwiartki, umyć, oczyścić i pokroić w paski.
  • Masło MEGGLE podgrzać w rondelku.
  • Podsmażyć czosnek i cebulę oraz dodać przygotowane wcześniej warzywa. Podsmażyć około 4 minut. Doprawić solą i pieprzem. Posypać cukrem i skarmelizować.
  • Podlać octem i odstawić na 5 minut.
  • Mięso przepłukać zimną wodą. Osuszyć, doprawić solą i pieprzem.
  • Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • Filety pokroić na mniej więcej 3 paski.
  • Pokrojone filety obtoczyć w parmezanie i owinąć plastrem szynki.
  • Masło MEGGLE podgrzać na patelni i opiekać mięso z obu stron na złoty kolor około 6-7 minut.
  • Upieczone filety położyć na sałatkę z antipasti i podawać udekorowane oregano.
« Powrót do poprzedniej strony