• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Chrupiąca bagietka ziołowa z serkiem mascarpone

Chrupiąca bagietka ziołowa z serkiem mascarpone

Składniki na około 4 porcje CZAS OK. 25 MIN    

Bagietka z masłem ziołowym Meggle 1 szt.
Serek mascarpone 200g
Mielony kminek 1 Łyżka
Delikatne anchois 1 puszka
Sól morska, pieprz z młynka, słone konfitury z cytryn*  

* słone konfitury cytrynowe są dostępne w marketach z delikatesowymi specjałami kulinarnymi

INNE PRZEPISY

Naleśniki ze szparagami i avokado Marynowany udziec z sarny z puree ziemniaczanym

Sposób przygotowania

  • Mascarpone przełożyć do miski
  • Dodać łyżeczkę kminku mielonego i konfitury cytrynowe
  • Doprawić solą i pieprzem
  • Bagietkę Meggle przygotować w piekarniku wg opisu na opakowaniu
  • Kiedy bagietka będzie gotowa, wyciągnąć, pokroić i odstawić na minutę
  • Nanieść serek mascarpone, położyć na nim anchois
« Powrót do poprzedniej strony