• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Pikantny krem z dyni

Pikantny krem z dyni

SKŁDNIKI NA OK. 10 PORCJI CZAS OK. 30 MIN    

dynia 700g
cebula 200g
masło MEGGLE Extra 125g
liść laurowy 1
bulion 1l
zielone chili (ostre) 1
miód 80g
curry w proszku 2 łyżeczki
imbir 30g
MEGGLE Creme Cuisine do gotowania 250ml
sól, pieprz, gałka muszkatołowa  

INNE PRZEPISY

Medaliony wołowe w maśle ziołowym z bagietką Wieprzowina w maśle czosnkowym

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Pokroić dynię i cebulę w drobną kostkę, a następnie podsmażyć z liściem laurowym w maśle na małym ogniu.
  • Dolać bulionu warzywnego i dodać pokrojone chili. Następnie dodać miód i odstawić do osadzenia na około. 1 minutę.
  • Dodać curry i imbir, przykryć i pozostawić na małym ogniu przez ok. 5 minut.
  • Wyjąć liść laurowy, a następnie zetrzeć przy pomocy ręcznego blendera, do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
  • Na koniec dodać Meggle Creme Cuisine do gotowania do delikatnie gotującej się mieszaniny i doprawić do smaku.
  • Prażone nasiona dyni mogą posłużyć jako wspaniały dodatek.
« Powrót do poprzedniej strony