• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Filet z karmazyna na czarnym makaronie w maśle

Filet z karmazyna na czarnym makaronie w maśle

Składniki na około 4 porcje CZAS OK. 40 MIN    

Porto 2 cl
Białe wino 40ml
Wywar rybny 80ml
Śmietanka (słodka) 40ml
Oryginalne masło Meggle 100g
Masło ziołowe 40g
Estragon pół pęczka
Siekany szczypiorek 1 łyżka
Makaron czarny, świeżo ugotowany 400g
Filet z karmazyna 500g
Mąka 120g
Oliwa z oliwek 40ml
Szafran, sól, pieprz różowy, pieprz czarny  

INNE PRZEPISY

Grilowany filet z tuńczyka na bagietce ziołowej Udka kurczaka w parmezanie z pomidorami i masłem

Sposób przygotowania

  • Porto, szafran i różowy pieprz zagotować z wywarem rybnym i białym winem dodając na końcu śmietankę.
  • Kawałek po kawałku dodawać pocięte oryginalne masło MEGGLE do momentu, aż sos zrobi się kremowy.
  • W pozostałym maśle MEGGLE zamoczyć makaron i doprawić solą.
  • Przyprawić karmazyna solą i pieprzem, obtoczyć w mące i oliwie z oliwek, następnie piec na maśle ziołowym.
  • Listki estragonu i świeżo posiekany szczypiorek dodać do sosu.
  • Makaron ułożyć na środku talerza, kładąc na górze filet z karmazyna.
« Powrót do poprzedniej strony