• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Grilowany filet z tuńczyka na bagietce ziołowej

Grilowany filet z tuńczyka na bagietce ziołowej

SKŁADNIKI NA OKOŁO 4 PORCJE CZAS OK. 20 MIN    

Rzodkiewka 150g
Bagietka z masłem ziołowym Meggle 2szt.
Kiełki soi lub soczewicy 100g
Pomidory 1szt.
Ocet balsamiczny 1 łyżka
Oliwa z oliwek 3 łyżki
Filet z tuńczyka 400g
Olej 2 Łyżki
Masło Meggle 50g
Kilka liści sałaty, sól, pieprz  

INNE PRZEPISY

Udka kurczaka w parmezanie z pomidorami i masłem Nadziewane roladki z flądry w maśle

Sposób przygotowania

  • Rzodkiewkę obrać i pokroić w plasterki, a plasterki dalej w cienkie paseczki.
  • Włożyć paseczki rzodkiewki do zimnej wody.
  • Bagietkę z masłem ziołowym Meggle upiec wg wskazań na opakowaniu.
  • W trakcie pieczenia bagietki, umyć kiełki i pomidory, pomidory pokroić w ćwiartki i usunąć zielone wrosty.
  • Miąższ pomidorów pokroić.
  • Osuszyć paski rzodkiewki i wymieszać z kiełkami oraz pomidorami. Lekko osolić i posypać pieprzem, zamarynować  olejem i octem.
  • Filet z tuńczyka pokroić w plastry, przyprawić sola i pieprzem, naoliwić ruszt i zgrilować z obu stron.
  • Masło ziołowe Meggle pokroić w krążki i roztopić na upieczonej na grillu rybie.
  • Bagietkę ziołową Meggle wyciągnąć z piekarnika, na każdej kromce położyć liść sałaty, plaster tuńczyka i trochę sałatki z rzodkiewek i kiełków.
« Powrót do poprzedniej strony