• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Nadziewane roladki z flądry w maśle

Nadziewane roladki z flądry w maśle

SKŁADNIKI NA OKOŁO 4 PORCJE CZAS OK. 35 MIN    

Młody szpinak (liście) 500g
Filet flądry bez skóry 600g
Cukinia (mała) 1szt.
Mięso kraba 50g
Masło Meggle 75g
Wino białe, wytrawne 150ml
Cebula 1szt.
Tarta gałka muszkatołowa 1szt.
Wykałaczki, sól, pieprz  

INNE PRZEPISY

Delikatne gazpacho z masłem i bagietką ziołową Dorada w maśle

Sposób przygotowania

  • Szpinak umyć, usunąć twarde łodygi, osuszyć.
  • Umyć cukinię, osuszyć i pokroić wzdłuż na bardzo cienkie krążki.
  • Rybę umyć, osączyć, przekroić wzdłuż, oprószyć solą i pieprzem, obłożyć plastrem cukinii i przykryć kilkoma krabami.
  • Filety zrolować i spiąć 2 wykałaczkami.
  • 50g masła ziołowego, 100ml białego wina i 100ml wody wlać do natłuszczonej patelni lub brytfanny i zagotować.
  • Roladki z flądry dusić w sosie 8-10 minut, delikatnie obracając.
  • Cebule obrać i pokroić w paski. 25g masła ziołowego rozgrzać w garnku i udusić cebulę.
  • Dodać szpinak i białe wino i mieszając  dusić, aż szpinak zupełnie straci swój kształt.
  • Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • Szpinak i roladki  wyłożyć na talerze.
  • Podawać z bagietka z masłem Meggle.
« Powrót do poprzedniej strony