• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Ciasto na śliwkach z kruszonką i masłem

Ciasto na śliwkach z kruszonką i masłem

Składniki na około 12 porcji CZAS OK. 120 MIN    

Składniki na ciasto  
Masło Meggle 250g
Cukier 250g
Cynamon 1 szczypta
Jajka 5szt.
Mąka 250g
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Świeże, wydrylowane śliwki 500g
Na kruszonkę  
Mąka 120g
Masło Meggle 70g
Cukier 70g
Cynamon 1 szczypta

INNE PRZEPISY

Słodkie knedle grysikowe z masłem Ragout z pigwy na białym musie czekoladowym

Sposób przygotowania

  • Ubić masło Meggle, cukier i cynamon
  • Dodać mąkę i proszek do pieczenia
  • Masę przełożyć do natłuszczonej formy, położyć na nią wydrylowane śliwki, pokrojone w ćwiartki
  • Mąkę, masło Meggle, cukier i cynamon wymieszać i ugnieść, rozłożyć równomiernie na cieście
  • Piec około 50 minut w nagrzanym piekarniku
« Powrót do poprzedniej strony