• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Słodkie knedle grysikowe z masłem

Słodkie knedle grysikowe z masłem

Składniki na około 2 porcje CZAS OK. 1 GODZ    

Mleko 250ml
Maslo Meggle 60g
Cukier 150g
Wanilia 1/2 laski
Grysik 70g
Jajka 1szt.
Mielony cynamon 1 łyżka

INNE PRZEPISY

Ragout z pigwy na białym musie czekoladowym Medaliony z diabła morskiego z puree

Sposób przygotowania

  • W pierwszej kolejności należy zagotować razem mleko, masło Meggle, cukier i laskę wanilii
  • Nastepnie wyciągnąć laskę wanilii i grysik wmieszać trzepaczką w gotującą się masę
  • Gotować tak długo, aż masa grysikowa rozpuści się i oderwie od dna garnka
  • Masę grysikową przełożyć do naczynia i schłodzić
  • Dodać jajko
  • Uformować z masy kuleczki, wielkości piłeczki pingpongowej i wrzucić do osolonej wrzącej wody
  • ymieszać cukier z cynamonem i obtoczyć w nim osuszone knedle
« Powrót do poprzedniej strony