• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Ragout z pigwy na białym musie czekoladowym

Ragout z pigwy na białym musie czekoladowym

Składniki na około 3 porcje CZAS OK. 30 MIN    

Pigwa 2szt.
Sok jabłkowy 250ml
Cukier 500g
Cytryna 1szt.
Wanilia 1 laska
Nalewka pigwowa według potrzeb
Sok z cytryny według potrzeb
Mało Meggle 90g
Cukier puder 10g
Żółtka jajka 4szt.
Wisniówka według potrzeb
Biała czekolada 200g
Bita śmietana 400g

INNE PRZEPISY

Medaliony z diabła morskiego z puree Wegetariańskie rollsy wiosenne

Sposób przygotowania

  • Pigwy obrać i pokroić w kawałki o szerokości 0.5 cm
  • Zagotować sok jabłkowy z cukrem, cytryną i laską wanilii, dodać kawałki pigwy i gotować tak długo, aż kawałki owoców niemalże stracą swoją formę
  • Schłodzić i doprawić cytryną oraz pigwówką
  • Masło Meggle ubić z cukrem pudrem na pianę i dodać do tego żółtka
  • Lekko podgrzać wiśniówkę
  • Polewę podgrzać w kąpieli wodnej do 35 stopni i wymieszać do jednolitej masy
  • Na końcu wmieszać ubitą śmietanę łyżką stołową
  • Gotowy mus wstawić na 3 godziny do lodówki
  • Podgrzaną łyżką stołową uformować „noski” i całość polać świeżym ragout pigwowym
« Powrót do poprzedniej strony