• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Półmisek rybny z karczochami w maśle

Półmisek rybny z karczochami w maśle

SKŁADNIKI NA OKOŁO 4 PORCJE CZAS OK. 30 MIN    

Filet z diabla morskiego 400g
Oliwa z oliwek 60ml
Pieczywo tostowe 1 kromka
Masło MEGGLE 140g
Karczochy 4 szt.
Czosnek 1 ząbek
Tymianek 4 gałązki
Oczyszczone kalmary 150g
Filet z barbaty 4 szt. po ok. 60g
Przegrzybki 200g
Nitki szafranu 1g
Bulion drobiowy 0,5l

INNE PRZEPISY

Łosoś maślany z pieczonymi borowikami Medaliony z diabła morskiego w maśle

Sposób przygotowania

  • Filety z diabła morskiego pociąć na 8 medalionów, osolić, popieprzyć i krótko opiec na oliwie z oliwek
  • Rozdrobnić pieczywo tostowe i zagnieść z masłem MEGGLE
  • Rozdzielić powstałą masę na medaliony i opiec delikatnie w piekarniku na górnym obiegu na złoty kolor
  • Oczyścić karczochy i pokroić z czosnkiem i tymiankiem oraz opiec na maśle MEGGLE
  • Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Zalać białym winem i obgotować
  • Kalmary i barbatę posolić i zalać gorącym bulionem drobiowym. Odstawić na 5-8 minut i posypać posiekanymi ziłami
  • Dodać przegrzebki i oprószyć nitkami szafranu oraz zalać gorącym bulionem drobiowym
  • Na koniec dodać udekorowane medaliony z diabła morskiego
« Powrót do poprzedniej strony