• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Łosoś maślany z pieczonymi borowikami

Łosoś maślany z pieczonymi borowikami

SKŁADNIKI NA OKOŁO 4 PORCJE CZAS OK. 30 MIN    

Filet z łososia 400g
Borowiki 400g
Szczaw 100g
Masło MEGGLE 100g
Czosnek 1 ząbek
Rozmaryn 1 gałązka
Ocet balsamiczny 20ml
Oliwa z oliwek 40ml
Mąka 1 łyżka
Sól, pieprz, mielona kolendra  

INNE PRZEPISY

Medaliony z diabła morskiego w maśle Pomidory nadziewane ricottą i łososiem

Sposób przygotowania

  • Filet z łososia pokroić w kawałki o masie ok 30g i przyprawić kolendrą i solą
  • Oryginalne masło MEGGLE stopić i obtoczyć w nim łososia. Całość nałożyć na ruszt i w 120 °C opiekać przez 7-8 minut
  • Borowiki pokroić w krążki i opiec na złoto z gałązkami rozmarynu i doprawić octem balsamicznym, oliwą z oliwek, solą i pieprzem
  • Szczaw posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i na oliwie z oliwek opiekać na chrupko
  • Połączyć łososia i borowiki, udekorować szczawiem i podawać na ciepło
« Powrót do poprzedniej strony