• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Paella z owoców morza z delikatnym masłem

Paella z owoców morza z delikatnym masłem

SKŁADNIKI NA OKOŁO 2 PORCJE CZAS OK. 15 MIN    

Papryka 1 szt.
Szczypiorek 0,5 pęczka
Masło MEGGLE 80g
Liść laurowy 1 szt.
Nitki szafranu 2g
Groszek zielony 150g
Mieszanka owoców morza (np. krewetek, małży, ośmiornic) 400g
Podgotowany ryż 250g
Wywar 100ml
Cytryna 1 szt.
Sól, pieprz  

INNE PRZEPISY

Rybna patelnia w maśle Pieczony sandacz i ośmiornica na warzywach

Sposób przygotowania

  • Paprykę i szczypiorem umyć, oczyścić i drobno pokroić. Masło MEGGLE stopić i krótko dusić z papryką, szczypiorkiem, liściem laurowym, szafranem i groszkiem
  • Dodać owoce morza i obgotowany ryż i zalać wszystko odrobina wywaru
  • Doprawić solą i pieprzem. W trakcie podania sos powinien być wchłonięty, dlatego przedtem wstawiamy potrawę do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 15 minut
  • Przepołowić cytrynę i jedną połówkę pociąć, a drugą wycisnąć
  • Doprawić paellę sokiem z cytryny i podawać udekorowaną plasterkami cytryny
« Powrót do poprzedniej strony