• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Rybna patelnia w maśle

Rybna patelnia w maśle

SKŁADNIKI NA OKOŁO 4 PORCJE CZAS OK. 50 MIN    

Filet z okonia czerwonego lub okonia królewskiego 600g
Papryka 250g
Seler naciowy 4 laski
Por 1 szt.
Koper 1 pęczek
Masło MEGGLE 50g
Wywar rybny 100ml
Kwaśna smietana 100g
Sok z cytryny 2 łyżki
Sól, pieprz świeżo zmielony  

INNE PRZEPISY

Pieczony sandacz i ośmiornica na warzywach Lody z galaretką i bitą śmietaną

Sposób przygotowania

  • Filety rybne umyć, obsuszyć i pokroić na duże kawałki
  • Strąki papryki, seler naciowy i por wyczyścić, umyć i pokroić w pasemka
  • Koperek umyć i posiekać
  • Masło MEGGLE roztopić na patelni
  • Udusić w nim warzywa w średniej temperaturze około 5 minut i dolać wywar, wmieszać śmietanę, dodać filety rybne i gotować około 8 minut
  • Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, posypać koperkiem
« Powrót do poprzedniej strony