• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Czekoladowa rolada ze słodką śmietanką Meggle

Czekoladowa rolada ze słodką śmietanką Meggle

SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ CZAS OK. 45 MIN    

Jajka 5 szt.
Cukier 5 łyżek
Mąka 5 łyżek
Kakao 3 łyżki
Olej 2 łyżki
Mleko 2 łyżki
Cukier waniliowy 1 opakowanie
Proszek do pieczenia 1 opakowanie
Budyń waniliowy 1 szt.
Mleko Meggle 250ml
Krem Meggle  300g
Czekolada biała 1 szt.
Mix śmietankowy 1 szt.
Starta gorzka czekolada 1 łyżka

INNE PRZEPISY

Risotto z dynią i orzechami Ciastka z kremem

Przygotowanie ciasta

  • Wymieszać cukier, olej  , cukier waniliowy i jaja.
  • Dodać mleko kakao i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Dobrze wymieszać i przelać na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
  • Podgrzać piekarnik do 180 st. i piec biszkopt 20 min.
  • Wyjąć biszkopt i szybko zwinąć w rolkę i pozostawić do ostygnięcia.

Przygotowanie kremu

  • Zagotować mleko i wsypać budyń.
  • Gdy budyń zgęstnieje dodać połamaną białą czekoladę.
  • Zmiksować krem Maggle z mixem śmietankowym i połączyć z ostudzonym budyniem.
  • Odkręcić rolkę z biszkoptem i posmarować kremem.
  • Zawińąć ponownie biszkopt i schłodzić w lodówce.
  • Przed podaniem posypać startą gorzką czekoladą.

 

« Powrót do poprzedniej strony