• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Ciastka z kremem

Ciastka z kremem

SKŁADNIKI NA OKOŁO 8 CIASTEK CZAS OK. 45 MIN    

Masło Meggle 100g
Cukier 70g
Jajka 2
Mąka 100g
Dżem truskawkowy 2 łyżki
Świeże truskawki ok. 5-6 sztuk
Bita smietanka w spray`u Laura dla dekoracji

INNE PRZEPISY

Sorbet z mango i ananasa Carpaccio z tuńczyka w maśle Meggle

Sposób przygotowania

  • Rozgrzać piekarnik do temaperatury 200 °C.
  • W naczyniu do pieczenia należy umieścić 8 papierowych kubeczków.
  • Rozetrzeć cukier i masło, a następnie dodać jajka i mąkę. Całość mieszać do uzyskania jednolitej mieszanki.
  • Uzyskaną masę przelać do papierowych pojemników, przerywając w połowie uzupełnienia aby dodać do każdego pojemnika pół łyżeczki dżemu truskawkowego.
  • Piec w piekarniku przez około 15 minut.
  • Po ostudzeniu, udekorować bitą śmietanką oraz truskawkami. Przed podaniem przechowywać w chłodnym pomieszczeniu lub lodówce.
« Powrót do poprzedniej strony