• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Sorbet z mango i ananasa

Sorbet z mango i ananasa

SKŁADNIKI NA OKOŁO 6 PORCJI CZAS OK. 2 GODZ    

Puree z miąższu mango 700g
Mascarpone 200g
Śmietanka Meggle 125g
Cukier 1
Sok z cytryny 1l
Świeży ananas 1
Bita śmietanka w spray`u Laura, kakao w proszku dla dekoracji

INNE PRZEPISY

Carpaccio z tuńczyka w maśle Meggle Naleśniki morelowe z polewą czekoladową

Sposób przygotowania

  • Śmietanę Meggle zagotować wraz z cukrem przez kilka minut, a następnie ostudzić.
  • Dodać puree z mango z sokiem z cytryny oraz mascarpone.
  • Rozdzielić kawałki ananasa do 6 salaterek i wypełnić je sorbetem z mango.
  • Pozostawić w lodówce przez kilka godzin. Udekorować bitą śmietaną Meggle i posypać kakao w proszku.
  • Pozostawić w lodówce przez około 2 godziny. Udekorować bitą śmietaną Meggle i posypać kakao w proszku.

Życzymy smacznego!

« Powrót do poprzedniej strony