• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Carpaccio z tuńczyka w maśle Meggle

Carpaccio z tuńczyka w maśle Meggle
Węglowodany24,7
Białko3,4
Tłuszcze19,9
Wartość energetyczna3000

SKŁADNIKI NA OKOŁO 4 PORCJE CZAS OK. 70 MIN    

Masło Meggle 75g
Świeży tuńczyk 400g
Rukola 1 pęczek
Sos sojowy 3 łyżki
Sól, pieprz  

Sposób przygotowania

  • Tuńczyka umieścić na około godzinę w zamrażarce. Następnie, dokładnie umyć i osuszyć rukolę.
  • Masło meggle podgrzewać w garnku na małym ogniu, aż do całkowitego roztopienia. Po roztopieniu się masła, wymieszać je w garnku z sosem sojowym.
  • Wyjąć tuńczyka z zamrażarki i pokroić w cienkie plasterki i umieścić na talerzu. Całość skropić masłem z sosem sojowym i posypać rukolą. Dodać pieprz i sól.
  • Podawać zaraz po przyżądzeniu.

Czy wiesz, że...

Tuńczyk zawiera fosfor, niezwykle korzystny dla zębów. Tuńczyk najzdrowszy jest w postaci świeżej lub mrożonej. Konserwy z tuńczyka tracą niezwykle korzystne dla zdrowia, nienasycone kwasy tłuszczowe, których organizm ludzki nie produkuje we własnym zakresie i które muszą być dostarczane w pożywieniu.

INNE PRZEPISY

Naleśniki morelowe z polewą czekoladową Fale Dunaju Panna Cotta z wiśniami
« Powrót do poprzedniej strony