• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Wieprzowina w maśle czosnkowym

Wieprzowina w maśle czosnkowym

Składniki na około 4 osoby CZAS OK. 50 MIN    

wieprzowina 500g
olej 2 łyżki
pieprz cayenne 1 szczypta
bagietka Laura (czosnkowa lub ziołowa) 2 szt.
sól, pieprz  

INNE PRZEPISY

Strudel orzechowy Kruche babeczki z bitą śmietaną

Sposób przygotowania

  • W pierwszej kolejności należy rozgrzać piekarnik do 180°C.
  • Następnie, umytą w zimnej wodzie wieprzowinę, osuszyć i pokroić na 14 równych plastrów.
  • Rozgrzać olej na dużej patelni i smażyć pokrojone w plastry mięso, regularnie je obracając przez około 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
  • Zdjąć patelnię z ognia i lekko przestudzić mięso.
  • Naciąć bagietkę z masłem czosnkowym MEGGLE w kilku miejscach i wsunąć w nie kawałki mięsa.
  • Całość włożyć do piekarnika (środkowa półka) i piec przez około 10 minut.
« Powrót do poprzedniej strony