• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Produkt do gotowania i ubiajania z tłuszczem roślinnym „Creme Patisserie Dual” 1l

Kremy cukiernicze i kulinarne


 Produkt do gotowania i ubiajania  z tłuszczem roślinnym „Creme Patisserie Dual” 1l

Produkt z tłuszczem roślinnym o podwójnym zastosowaniu: do gotowania lub ubijania. Niesłodzona, 25% tłuszczu. Creme Dual jest świetną alternatywą dla zwykłej śmietany, doskonałą do szeregu potraw i zastosowań kulinarnych, zarówno pikantnych, jak i słodkich, dzięki swojej dobrej stabilności w kwaśnym środowisku i wysokich temperaturach. Nadaje doskonały, pełniejszy smak i kremową konsystencję Twoim daniom.

Dane logistyczne

Objętość produktu1 L
Ilość sztuk w kartonie 12 szt
Ilość kartonów na palecie 60 szt
Ilość sztuk na palecie 720 szt
Temp. przecho-
wywania.
4-20°C

Składniki

Maślanka , olej kokosowy (całkowicie uwodorniony) 17,5%, woda, olej kokosowy 7,5%, skrobia modyfikowana,  emulgatory: E 72b, E 473, E 322 (soja); stabilizatory: E 460, E 466, E 331, E 410, E 415.

Najlepiej spożyć przed: data i numer partii na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +4ᵒC do +20ᵒC. Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. +8ᵒC) i zużyć w ciągu 5 dni. Dla lepszego rezultatu ubijania schłodzić przed użyciem do temperatury od +6ᵒC do +8ᵒC.

Idealny do gotowania i ubijania. Ze względu na delikatny smak i wyjątkowa stabilność w kwaśnym i gorącym środowisku produkt ten nadaje się do szerokiej gamy dań, może być dodawany zarówno do pikantnych jak i słodkich potraw.

Wyprodukowano  w RAJO a.s., Studena 35, 82355 Bratysława, Słowacja.dual-pic

Wartość odżywcza w 100ml

Wartość energetyczna 1060kJ/253kcal
Tłuszcz 26g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 25g
Węglowodany 3,3g
w tym cukry 3,0g
Białko 2,3g
Sól 0,18g
  • Przechowywać w temp. od +4°C do +20°C.

  • Po otwarciu przechowywać w lodówce (w temp. od +2°C do +8°C) i zużyć w ciągu 5 dni.

  • Stosować podobnie jak zwykłą śmietanę do gotowania lub ubijania.

  • Podczas przygotowywania potraw można łączyć z innymi składnikami i używać do zagęszczania. Nadaje potrawie pełniejszy smak i kremową konsystencję.

  • Dzięki swojej doskonałej stabilności w kwaśnym środowisku, podczas gotowania można do niej dodawać najróżniejsze składniki.

  • Podczas przygotowywania deserów można dosłodzić cukrem lub innymi słodzikami, lub dodać aromat, stosownie do potrzeb.

  • Aby uzyskać najlepszy efekt podczas ubijania, przed użyciem zalecamy schłodzić produkt do temperatury od +6°C do +8°C.

  • Można ubijać trzepaczką ręczną lub mikserem elektrycznym (ręcznym lub stojącym).

  • Ubijaj stosownie do wybranego narzędzia do ubijania i wymaganych właściwości gotowego produktu (objętość, sztywność, itd.)

 

Creme Dual to najchętniej wybierany krem do gotowania i ubijania zamiast śmietany.

Uniwersalne zastosowanie sprawia, że to wyjątkowy produkt, dzięki któremu przygotowywanie dań jest łatwe i przyjemne. Wystarczy odrobina kremu do gotowania Creme Cuisine, by zamienić zwykłe danie w prawdziwą ucztę. Doskonały zarówno do potraw na ciepło, jak i na zimno zawsze pozwala uzyskać pożądane rezultaty.

Niezrównany jako krem do sosów lub baza do sosów, które sporządzone na jego bazie zyskują wielowymiarowy smak i nową jakość.