• Szybki kontakt
  • +48 22 863-35-45/46
  • PON. - PT., 7.00 - 16.00

Produkt UHT do ubijania z tłuszczem roślinnym „Creme Patisserie Dual Light” 1l

Kremy cukiernicze i kulinarne


Produkt UHT do ubijania z tłuszczem roślinnym  „Creme  Patisserie Dual Light” 1l

Produkt z tłuszczem roślinnym o podwójnym zastosowaniu: do gotowania lub ubijania. Niesłodzona. Zawartość tłuszczu minimum 15%.

Dane logistyczne

Objętość produktu1 L
Ilość sztuk w kartonie 12 szt
Ilość kartonów na palecie 60 szt
Ilość sztuk na palecie 720 szt
Temp. przecho-
wywania.
4-20°C

Dzięki swojej doskonałej stabilności w kwaśnym środowisku, podczas gotowania można do niej dodawać najróżniejsze składniki. Podczas przygotowywania deserów można dosłodzić cukrem lub innymi słodzikami, lub dodać aromat, stosownie do potrzeb. Aby uzyskać najlepszy efekt podczas ubijania, przed użyciem zalecamy schłodzić produkt do temperatury od +6°C do +8°C.

  • Przechowywać w temp. od +4°C do +20°C.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce (w temp. od +2°C do +8°C) i zużyć w ciągu 3 dni.
  • Stosować podobnie jak zwykłą śmietanę.
  • Podczas przygotowywania potraw można łączyć z innymi składnikami, doprawiać nią zupy, potrawy z ryb, warzyw i makaronu.

Można ubijać trzepaczką ręczną lub mikserem elektrycznym (ręcznym lub stojącym). Meggle Creme Dual Light ubija się na gładki, puszysty krem, doskonały do dekowania deserów, budyniów, sałatek owocowych, lodów i wielu innych potraw. Ubijaj stosownie do wybranego narzędzia do ubijania i wymaganych właściwości gotowego produktu (objętość, sztywność, itd.).

Składniki

Woda,  olej kokosowy (całkowicie uwodorniony) 15%, maltodekstryna, syrop glukozowy, stabilizatory: skrobia , E 435, E 331, E 464, E 460, E 466, E 339; emulgatory: E 481, E 471, E 475, sól, aromat.

image5

Wartość odżywcza w 100ml

Wartość energetyczna 898kJ/216kcal
Tłuszcz 16g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16g
Węglowodany 18g
w tym cukry 18g
Białko 0,0g
Sól 0,01g

Zalety produktu

  • podwójne zastosowanie
  • doskonała stabilność bez względu na temperaturę podczas gotowania
  • doskonała stabilność w kwaśnym środowisku
  • stabilna podczas podgrzewania w gorącej wodzie
  • można doprawić i dosłodzić do smaku
  • bez laktozy
  • produkt wegański
  • bez glutenu
  • certyfikat RSPO (organizacji ds. zrównoważonej produkcji oleju palmowego)
  • cenowo lepsza alternatywa (w porównaniu ze zwykłą śmietaną)
  • praktyczne, zgrabne opakowanie ułatwiające przechowywanie i dozowanie
  • po otwarciu opakowanie można zamknąć ponownie

 

Produkt UHT do ubijania „Creme Patisserie Dual Ligh” doskonale sprawdzi się w każdej kuchni - można wykorzystać go do gotowania i stosować zamiast śmietany, ale nie tylko.

Doskonale sprawdzi się także jako dodatek do deserów: wystarczy tylko ubić go na gładką masę i dodać cukru, aby uzyskać gotowy produkt do dekorowania słodkich dań. Jest to produkt bez laktozy i bez glutenu, dzięki czemu mogą stosować go nawet osoby uczulone na te białka. Pojemne i wygodne opakowanie ułatwia optymalne dozowanie i przechowywanie.