Wyśmienite, chrupiące, świeże i pachnące bagietki chłodzone z masłem i czosnkiem. Łatwe w przygotowaniu. Propozycja podania: bagietkę wyjąć z opakowania i piec w uprzednio podgrzanym piekarniku w temp. ok.180ᵒC do uzyskania złotobrązowego koloru. Można także delikatnie opiekać na grillu. Bez substancji konserwujących. Pakowane w atmosferze ochronnej.
Bagietka: MĄKA PSZENNA, woda, drożdże, sól, MĄKA ŻYTNIA, MĄKA SŁODOWA PSZENNA, GLUTEN PSZENNY, naturalny aromat. Masło z czosnkiem 17% (masło preparowane): MASŁO 75%, cebula, czosnek, sól, skrobia, pietruszka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat czosnkowy.
Wartość energetyczna | 1280kJ/305 kcal |
Tłuszcz | 12g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,1g |
Węglowodany | 40g |
w tym cukry | 2,3g |
Białko | 8,1g |
Sól | 1,4g |
Przepis na pyszną i szybką przekąskę? Bagietka czosnkowa Laura to strzał w dziesiątkę.
Wypełniona na całej długości masłem, czosnkiem i aromatycznymi przyprawami z każdym kęsem dostarcza powodów do zachwytu. Wystarczy włożyć ją do piekarnika, aby uwolnić jej aromat i cieszyć się wybornym smakiem. Znakomicie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla lub podana przed głównym posiłkiem, rozbudzając apetyt na więcej. To niezastąpiona przekąska na ciepło, którą zawsze warto mieć pod ręką!
Aż chce się chrupać!